De jaknikkers van Rutte – Kamerleden VVD stemmen voor

De VVD, PvdA, D66 en Groenlinks hebben hun ware democratische gezicht laten zien. Gister was met dank aan Bontes (VNL) hoofdelijke stemming in de Tweede Kamer aangaande het lege inlegvelletje van Rutte ten aanzien van het wel of niet ratificeren van het verdrag tussen Oekraine en de EU. Je raadt het al, onder aanvoering van opperdemocraat Mark Rutte stemde alle aanwezige VVD-ers voor dat lege loze inlegvelletje. Met deze Jaknikkers toont de VVD haar ware democratische aard en heeft het lak aan al die NEE stemmers van 6 april.

Referendum

Het associatie verdrag, want daar gaat deze stemming over, werd door GeenPeil aangegrepen om een referendum te organiseren. Een mogelijkheid die burgers hebben die o.a. door D66 geschapen is via de referendumwet. Mits voldoende handtekeningen in ronde 1, voldoende opkomst bij de stemming zelf en nog wat randvoorwaarden, kan het kabinet de uitslag respecteren naast zich neerleggen. Het referendum is immers niet bindend.

Uitstellen

Nadat de stemmen geteld waren, de opkomst berekend was (33%) bleek dat het merendeel van de stemmers NEE stemden, tegen dit associatie verdrag. Voorafgaand aan dit referendum hoorden wij teksten als “het is maar een handelsverdrag”. Nu de NEE duidelijk is, zouden we hele grote problemen kunnen verwachten binnen Europa. Allemaal bullshit om de kiezer bang te maken natuurlijk. Mark Rutte maakt het heel bont. Door simpelweg te zeggen: “Bedankt voor uw stem, we gaan toch ratificeren.” had hij het zich makkelijk kunnen maken. Meneer De Braak is niet eens verbaast door de handelswijze van pinokkio Mark. De Ja of Nee bleef uit, er werd gedraaid en gedraaid, de stemmers werden niet serieus genomen. Na lang wikken en wegen kwam Rutte met de oplossing. Een leeg inlegvelletje wat de NEE in een JA kon wijzigen.

Jaknikkers

Gister was dan de stemming over dit inlegvelletje. Door toedoen van WNL Kamerlid Bontes werd hoofdelijk gestemd. Meneer De Braak is daar blij mee, want nu kunnen we de namen en rugnummers van de Jaknikkers in kaart brengen. Wat blijkt? Namens de VVD zitten er louter Jaknikkers in de Tweede Kamer. Ook dit verbaast Meneer De Braak helemaal niets.

Jaknikkers

De VVD verwijt GeenPeil dat de eventueel gekozen kamerleden stemkasjes van de leden zullen zijn. Dat is nu exact waarom die partij opgericht is. Doen wat de kiezer wil. De VVD heeft een mond vol over democratie, transparant zijn en weet ik nog wat voor vage termen. Feit is dat deze stemming aantoont dat de kamerleden van de VVD gewoon ordinaire Jaknikkers zijn van Mark Rutte.

Dissonanten worden geslachtofferd

De Jaknikkers

Dankzij de mensen van GeenStijl hebben wij dit overzichtje kunnen maken. Via hun bericht zijn de stemmen per kamerlid inzichtelijk gemaakt. Niet alleen de VVD-ers stemden keurig met hun aanvoerder mee, ook de PvdA, D(emocraten)66 en GroenLinks, je weet wel, die partij van Jesse Obama Klaver, knikten netjes mee met Mark Rutte. Zie hier wie de NEE stemmers van het referendum in de rug steken:

VVD 39 van de 40
PvdA 34 van de 35
D66 12 van de 12
GL 3 van de 4

Integriteit en de VVD

In deze video is o.a. de voorzitter van de VVD aan het woord over integriteit. Kijk, luister en huiver!

Stem 15 maart voor de democratie
REKEN AF MET DE VVD
0
0
0
D
0
0
U
0
0
M
0
0
S