Joris Demmink – De hoogste VVD-ambtenaar van dit land die beschuldigd wordt van delicten waar Benno L. nog jaloers op zou zijn.

Meneer de Braak heeft het al eerder medegedeeld. Hij zou een uurtje gaan Googelen op Joris Demmink en dat zou niet fraai worden. Fraai is het zeker niet geworden want waar het eerder nog louter ging om graaiende, liegende en incompetente VVD-bewindslieden gaat het hier om vermeende delicten en een doofpot die hun weerga niet kennen.

Wie is Joris Demmink?

Joris Demmink was secretaris generaal (SG) van het Ministerie van V&J (je weet wel de slangenkuil van de VVD). Hij was de hoogste ambtenaar die zijn scepter zwaaide over o.a. het Openbaar Ministerie, het NFI, IND en de nationaal coördinator terrorismebestrijding. Iemand met een dergelijke portefeuille kan gerekend worden tot de machtigste mensen van het land en zou van onbesproken gedrag moeten zijn.

Ouderwets VVD graaigedrag

Voordat meneer de Braak verder wil uitweiden over vermeende pedofilie, eerst maar eens een luchtig onderwerp. We gaan het hebben over een echte VVD-gewoonte namelijk graaien en daarmee het stelen van de belastingbetaler. Als SG mocht Demmink dan wel tot de machtigste mannen van Nederland horen, met zijn circa 120.000 Euro Bruto Salaris behoorde hij zeker niet tot de rijkste. Dat zeikt natuurlijk wel een beetje af.

Als Demmink op feestjes kwam met allerhande Bobo’s die eigenlijk niets in de melk te brokkelen hebben dan was hij nog steeds de sukkel in de sufste auto, de prutser met het goedkoopste pak en de bewoner van een huis waar zijn ‘vrienden’ zich voor zouden schamen. Een beetje compensatiegedrag is niemand vreemd dus Demmink deed -volgens NRC- zo nu en dan en flinke graai in de kassa om ook eens lekker ongegeneerd duur te eten en te drinken. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en het NRC berichtte hier reeds over. Meneer de Braak houdt ook wel van een uitbundig etentje, maar kan zich niet herinneren dat hij 13.000 Euro gedeclareerd heeft voor eten en vooral drinken.

De machtigste man van Nederland laat zich echter niet intimideren door het NRC dus de voormalig Minister van V&J heeft dit glad gestreken met een de volgende loze woorden: “De gemaakte kosten zijn soms aan de hoge kant, maar van onrechtmatigheden is geen sprake” Hiermee was de zaak afgedaan! (bron: www.demminkdoofpot.nl)

Seks met minderjarige jongetjes

Als het nou bij graaigedrag was gebleven, dan hadden we Demmink gewoon kunnen toevoegen tot het rijtje, Kroes, vd Steur, Weekers, Verheijen en Hooijmaijers. Echter Demmink wordt keihard beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige jongetjes. Verder zou Demmink misbruik hebben gemaakt van zijn publieke rol om zo deze beschuldigingen in de doofpot te stoppen. Dat laatste past een VVD-kopstuk natuurlijk wel.
Wat er van deze beschuldigingen allemaal waar is of niet durft meneer de Braak niet te zeggen. Wat wel vreemd is, is dat er boeken zijn gepubliceerd over dit onderwerp en er zelfs hele websites zijn die het uitsluitend over Demmink zijn vermeende pedofilie en de bijbehorende doofpot hebben. Het OM heeft in ieder geval steeds onvoldoende aanleiding gezien om hun oude baas aan te pakken. HHete
Recentelijk heeft de advocaat van twee slachtoffers (die verkracht zouden zijn door Demmink) erop aangedrongen over te gaan tot vervolging. Zoals de hele affaire er nu naar uit ziet, zal dit voor Demmink ook met de alom bekende sisser aflopen.

Afscheidsfeest in plaats van rechtszaak

Terwijl slachtoffers en advocaten zich druk maken over de mogelijke vervolging van de vermeende pedofiel Demmink, is er voor dit VVD-kopstuk natuurlijk een gepast afscheidsfeestje georganiseerd. Niet een goedkope borrel met biologische landwijn en wat vegetarische kipstukjes, zoals dat bij Marianne Thieme zou gaan. Nee er is even flink uitgepakt. Kosten nog moeite zijn gespaard om deze oude viezerik (want dat vindt meneer de Braak van dit schepsel) in het zonnetje te zetten. Zijn afscheid mocht een bescheiden 34.000 Euro kosten.

Bestaande doofpot?

Waarschijnlijk zullen wij gewone burgers er nooit achter komen, maar als deze doofpot echt bestaat dan is dat een grof schandaal voor onze democratie en zijn we onder toeziend oog van onze regering en met name de VVD afgegleden tot een rechtstaat die vergelijkbaar is met die van Gambia. Meneer de Braak nodigt je uit om zelf verder te zoeken op ‘Demmink’ en je eigen conclusies te trekken. De VVD is inmiddels geen fijne partij met fijne mensen meer.
Meneer de Braak is hier even helemaal ziek van en gaat een paar dagen pauze houden. Over en Sluiten………